Ook in de politiek is het zeer belangrijk om goede vrienden te hebben.

Op 1 augustus 2024

N-VA Meerhout heeft zeer goede banden met de deputatie van de provincie Antwerpen. Dat blijkt uit het bezoek van gedeputeerden Mireille Colson en Luk Lemmens op vrijdag 1 maart 2024 aan de gerestaureerde muurschildering genaamd ‘Gloria’, dat men gevonden heeft bij afbraakwerken van een klaslokaal in basisschool De Duizendpoot in de Schoolstraat.

 

Eerder is ‘Gloria’ in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Erfgoedprijs 2023. Als laureaat mocht GBS De Duizendpoot, uit handen van gedeputeerde Luk Lemmens, een cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. Naar aanleiding van deze prijs kwamen de twee gedeputeerden een kijkje nemen naar ‘Gloria’.

Hierbij kreeg het bestuur van N-VA Meerhout een persoonlijke uitnodiging van de Antwerpse deputatie om het bezoek aan ‘Gloria’ in de school bij te wonen. Tevens werd de nog te restaureren muurschildering ‘D-DAY’ ook vereerd met een bezoek. Hier waren de gedeputeerden duidelijk van onder de indruk.

De restauratie van ‘D-DAY’ brengt een kostenplaatje van 20.000 euro met zich mee. De door ‘Gloria’ gewonnen erfgoedprijs, met de daarbij behorende cheque ter waarde van 5.000 euro, werd hiervoor gebruikt. Er moest dus nog 15.000 euro gevonden worden om ook deze muurschildering naar waarde te restaureren.

Na enkele telefoontjes en smeekbedes van onze Meerhoutse N-VA-schepen Walter Verbraeken aan de deputatie, werden we door de provincie Antwerpen ervan op de hoogte gebracht dat gedeputeerden Mireille Colson en Luk Lemmens de 15.000 euro die nodig is om ‘D-DAY’ te restaureren kwam overhandigen, en dit met een tweede bezoek aan GBS De Duizendpoot tot gevolg. Zo geschiedde op maandag 3 juni 2024 en hierbij werd het N-VA-bestuur van Meerhout opnieuw persoonlijk uitgenodigd door de Antwerpse provincie om de cheque van 15.000 euro in ontvangst te nemen.

Bedankt aan onze twee N-VA-gedeputeerden van de provincie Antwerpen om een uniek stukje Meerhouts erfgoed te kunnen restaureren en na de restauratie te kunnen tonen aan ieder die dit prachtstuk komt aanschouwen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is